Tanulj iskolánkban. Legyél IT szakember. Bővebben... Duális képzés. Bővebben... Biztos munka vagy továbbtanulási lehetőség.

magyar | srpski

Iskolánkról

Az Óbecsei Műszaki Iskola az 1861-ben épült szerb pravoszláv népiskola épületében helyezkedik el az Uroš Predić utca elején, pontosan Óbecse szívében. Egyik oldalról a Szent György nevét viselő pravoszláv templom, a Közgazdasági Középiskola és a katolikus templom, másik oldalról a Gimnázium veszi körül, előtte pedig megcsodálhatjuk az Eufemije Jović bárónő tiszteletére épített Városháza csodálatos  épületét.

Ilyen környezetben az ódon iskola méltóságteljesen kitűnik szépségével és magára vonzza a járókelők tekintetét.

Az iskola követi Becse község és a környező községek ipari szükségleteit. A Műszaki Iskolában ma gépipari, villamossági és személyi szolgáltatások szakra jelentkezhetnek a tanulók III. és IV. fokozaton.

E három szakterületen  kívül az iskola regisztrálva van a mezőgazdasági szakterületre is, mégpedig az élelmiszer feldolgozásra. A tanítás szerb és magyar nyelven folyik.

Az iskola szerződést kötött több vállalattal és kisipari műhellyel is,ahova a tanulók gyakorlati oktatásra járnak.

A rendelkezésünkre álló tantermekben két váltásban zajlik a munka, a három- és a négyéves szakokon.

Iskolánknak van könyvtára, mintegy 3616 könyvvel.

A számítógépekkel felszerelt négy szakteremben  tanulnak a számítógépes szerkesztő gépésztechnikusok, a számítógépek elektrotechnikusai, a hűtő- és fűtőberendezések elektrotechnikusai valamint az informatika órák is itt zajlanak a három- és négyéves tagozatokon.

Az elektrotechnikai szaktermet a III. és IV. fokozaton tanuló elektrotechnikusok használják.

A tanulók a fodrászszalonba és az iskolaműhelybe járnak gyakorlati oktatásra.

Az iskolaudvarban futballpálya, kézilabda- és kosárlabdapálya található, valamint súlydobásra és távolugrásra kialakított terep.