Tanulj iskolánkban. Legyél IT szakember. Bővebben... Duális képzés. Bővebben... Biztos munka vagy továbbtanulási lehetőség.

magyar | srpski

23. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny 2013/2014.

A verseny első fordulójának lezártakor összesen 91 pályázat lett átadva (ebből 38 határon túli magyar fiataltól). A pályázatok értékelése után a zsüri 58 pályázatot fogadott el (ebből 22 határon túli magyar diákoktól). Köztük szerepelt iskolánk két tanulójának a pályázata is: Jakubec Attiláé (III3) és Albert Lászlóé (IV3), akik az automatizáció terén az ipari berendezések vezérlési áramköreiben megjelenő biztonsági rések kiküszöbölését választották kutatásuk tárgyának.

 A verseny májusban fog lezajlani Budapesten. A legjobb helyezésű tanulóknak lehetőségük van bemutatni munkájukat Varsóban szervezett európai döntőn, szeptemberben, amit az Európai Únió is támogat. A jutalmak rendkivűl értékesek, így például, Stockholmba való látogatás a Nobel-díj átadási ünnepségre.

 Tanulóink, a verseny második fordulójába való juttással, szakmai talákozásban részesültek Dr. Vajta Lászlóval, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánjával.